Welkom op onze website, wie zijn wij?


De stichting Geven om Jong Leven is opgericht in oktober 2000, ons complete verhaal kunt u nalezen op de pagina historie. De stichting heeft tot doel het organiseren van een vakantiedag voor oncologische patiëntjes van het Prinses Máxima Centrum (PMC) te Utrecht en het Sophia Kinderziekenhuis te Rotterdam.
Ieder jaar gaat een groot aantal kankerpatiëntjes met hun ouders en broertjes en/of zusjes een dag naar de Efteling. Ook financiert de stichting speciale projecten ten behoeve van deze patiëntengroep welke niet door de overheid worden gesubsidieerd en stelt zij geld beschikbaar voor de Prinses Máxima Centrum Academy.
De stichting Geven om Jong Leven tracht dit doel onder meer te verwezenlijken door ieder jaar in Mijnsheerenland een rommelmarkt te organiseren. Ook verkrijgt de stichting inkomsten van donaties, schenkingen, erfstellingen en legaten.
Sinds januari 2008 heeft de stichting een ANBI beschikking van de belastingdienst. Dit betekent dat de stichting officieel als 'Algemeen Nut Beogende Instelling' wordt aangemerkt. Hierdoor zijn giften die aan de stichting worden gedaan voor de gever aftrekbaar voor de inkomstenbelasting. De beschikking is verkregen doordat de belastingdienst uit de jaarstukken van de stichting heeft kunnen opmaken dat de gelden, die de stichting jaarlijks inzamelt, uitsluitend worden gebruikt om haar doelstellingen te realiseren. Deze doelstellingen zijn op 10 december 2015 opnieuw vastgelegd in een notariële statutenwijziging die volgde op de notariële oprichtingsakte van 11 oktober 2000.
Geen van de bestuursleden of de ruim 100 vrijwilligers van de stichting ontvangen salaris of onkostenvergoedingen. Iedere verdiende euro is bestemd voor het goede doel.

 

 

Aktuele berichtenSchenking Douwe Egberts waardepunten
Efteling 2022
Efteling 2021
Uitslag grote verloting 2021
Leegverkoop 2021
Leegverkoop en toekomstplannen
Efteling 2020
Uitslag grote verloting 2020
Maatregelen i.v.m. Coronacrisis
Boeken- en kledingmarkt 2019
Efteling 2019
Donatie na huwelijksfeest
36e Rommelmarkt 2019
Donatie van stichting "Duncidunc"
Nieuwe donatie van CBS "Het Middelpunt" te Hoogvliet
Efteling 2018
Opening Prinses Máxima Centrum
35e Rommelmarkt 2018
Uitreiking PLUS sponsoractie cheques

Kerstmarkt 2017
Efteling 2017
Bestelbus vervangen na 10 jaar trouwe dienst
Nieuwe donatie van C.S.G. Willem van Oranje
34e Rommelmarkt 2017
Kerstmarkt 2016
Efteling 2016
Roparun donatie
33e Rommelmarkt 2016
Nieuwe schenkingsovereenkomst met het Prinses Máxima Centrum

Kerstmarkt 2015
Efteling 2015
Nieuwe Geven om Jong Leven pagina op Facebook
Nieuwe oproep voor waardepunten
Doneer uw niet gebruikte Air Miles
Oproep voor waardepunten
Hartelijk dank voor uw donatie!
Aanmelden als vrijwilliger


 


Schenking Douwe Egberts waardepunten
Nu wij bezig zijn met het ontbinden van de stichting Geven om Jong Leven kwam ook het volgende punt ter sprake: Wat te doen met de Douwe Egberts waardepunten die wij gedurende vele jaren hebben ingezameld.
Natuurlijk werd er ieder jaar dat we een rommelmarkt hielden een groot aantal van deze punten gebruikt om prijzen aan te schaffen voor ons rad van avontuur, maar toch hielden we ieder jaar meer en meer punten over door de vele donaties van deze waardepunten. Uiteindelijk hadden we nog 2,7 miljoen waardepunten op ons (digitale) saldo en het bestuur heeft besloten om deze te doneren aan twee goede doelen organisaties die ondersteund worden door Douwe Egberts:

1. De voedselbank: https://www.de.nl/spaarprogramma/schenken/voedselbank/
2. Het vergeten kind: https://www.de.nl/spaarprogramma/schenken/vergeten-kind/

Concreet betekent dit dat deze twee goede doelen ieder ruim € 8.200,- krijgen van onze punten in samenwerking met Douwe Egberts. Wij vinden dit een prachtige bestemming die ook in de geest is van Geven om Jong Leven.
 

 


Efteling 2022
Dinsdag 4 en woensdag 5 oktober 2022 waren onze laatste 'Efteling dagen'. Klik op het plaatje voor een verslag.

 


Efteling 2021
Op dinsdag 26 oktober 2021 was het weer 'Efteling dag'. Klik op het plaatje voor een verslag van deze geslaagde dag.

 


Uitslag grote verloting 2021

Op vrijdag 24 september 2021 waren wij bij de notaris voor de trekking van de grote verloting 2021. Alle winnaars gefeliciteerd met hun prijs. Ga naar de pagina 'Rommelmarkt verloting' voor de uitslag.

 


Leegverkoop 2021
Op zaterdag 22 mei 2021 hielden wij onze eerste leegverkoop, helaas onder slechte weers-omstandigheden maar desondanks hadden veel mensen de moeite genomen om te komen kijken en kopen. De opbrengst van deze dag was ruim € 3.300,- waar wij heel tevreden mee zijn!

Op zaterdag 29 mei 2021 hielden wij onze tweede leegverkoop, dit keer onder perfecte weersomstandigheden. De opbrengst van deze dag was ruim € 3.000,- wederom een prachtig resultaat!

Op zaterdag 5 juni 2021 hielden wij onze derde leegverkoop, de opbrengst van deze dag was ruim € 2.200,- een onverwacht goed resultaat na drie weken leegverkoop.

Op zaterdag 11 september 2021 hielden wij onze laatste leegverkoop, de opbrengst van deze dag was ruim € 1.100,- een prima resultaat waar wij zeer tevreden mee waren. Ondanks Corona hebben wij vanaf begin 2020 toch nog voor ruim € 17.000,- weten te verkopen en zijn onze loodsen nu praktisch leeg.

Foto's van 22-5-2021: https://photos.app.goo.gl/CJuBBW8JxzwLyjue9
Foto's van 29-5-2021: https://photos.app.goo.gl/vvSN4W49Z2sY5NYF9
Foto's van 05-6-2021: https://photos.app.goo.gl/zqnoCTcsZBmynXLu5
Foto's van 11-9-2021: https://photos.app.goo.gl/n9JKwoXC6L1aNdZC7
 

 


Leegverkoop en toekomstplannen
Beste klanten van onze rommelmarkt en iedereen die ons een warm hart toedraagt, we vallen maar gelijk met de deur in huis:
Ook in 2021 kunnen we geen grootschalige rommelmarkt organiseren, de situatie is momenteel nog te onduidelijk. Maar daar houdt het nieuws niet op. Onlangs hebben wij bericht gekregen van HW-wonen, de eigenaar van onze opslagloodsen. Onze huurovereenkomst wordt per 1 oktober 2021 opgezegd omdat zij woningen willen gaan bouwen op het terrein. Dat betekent dat wij op die datum de loodsen leeg moeten opleveren, een erg teleurstellend bericht maar het is niet anders.

Wat nu?
Aangezien onze opslagplaatsen nog vol zitten met spullen zullen we de komende tijd korte leegverkopen organiseren op zaterdagen. We zullen deze leegverkopen steeds aankondigen op onze website en op onze Facebook pagina. De eerste drie zullen plaatsvinden op de zaterdagen 22 mei, 29 mei en 5 juni van 10:00 tot 13:00 uur.

Toekomstplannen?
Al met al geen fijn bericht. We zijn met elkaar aan het bekijken of we in de toekomst op een nieuwe plek verder kunnen gaan. Als dat niet kan gaan we bedenken of we in een andere vorm geld kunnen inzamelen voor dat prachtige doel ... Geven om Jong Leven.

UPDATE: Op 18 mei liet HW-Wonen ons weten dat wij uitstel krijgen tot 1 december 2021.
 

 


Efteling 2020
Op dinsdag 6 oktober 2020 was het weer 'Efteling dag'. Klik op het plaatje voor een verslag van deze geslaagde dag.

 


Uitslag grote verloting 2020

Op vrijdag 25 september 2020 waren wij bij de notaris voor de trekking van de grote verloting 2020. We hebben hier even op moeten wachten doordat de rommelmarkt dit jaar helaas niet door kon gaan. Alle winnaars gefeliciteerd met hun prijs.

Ga naar de pagina 'Rommelmarkt verloting' voor de uitslag. 


Maatregelen i.v.m. Coronacrisis
Tot onze spijt hebben wij de beslissing moeten nemen om in 2020 geen rommelmarkt te houden.
Klik op deze link om het persbericht te openen waarin wij onze besluitvorming toelichten.

 

 


Boeken- en kledingmarkt 2019
Op zaterdag 5 oktober 2019 hielden wij voor de eerste keer een extra boeken- en kledingmarkt. Het betrof een kleinschalig evenement wat wij wilden uitproberen omdat er regelmatig vraag naar was en wij ook ruim voldoende aanbod hadden.
Gelukkig was het weer geen spelbreker en kwamen er meer dan genoeg bezoekers naar onze loodsen om van een succes te spreken. We kwamen uit op een mooie opbrengst van  € 1.019,30 (Kleding € 702,- en boeken € 317,30). Wij zijn van plan om dit evenement in 2020 voor te zetten.
 

 


Efteling 2019
Op dinsdag 1 oktober 2019 was het weer 'Efteling dag'. Klik op het plaatje voor foto's en een verslag van deze geslaagde dag.

 


Donatie na huwelijksfeest
Een echtpaar uit Klaaswaal dat al jaren vrijwilliger is van Geven om Jong Leven heeft in juni 2019 hun huwelijksjubileum gevierd. In plaats van een cadeau hadden ze hun gasten verzocht om een gift te doen voor een goed doel. Dit heeft ons het prachtige bedrag van € 365,- opgeleverd, waarvoor heel hartelijk dank! En uiteraard feliciteren wij hun met dit jubileum.
 

 


36e Rommelmarkt 2019
Het weer was perfect, de hoeveelheid spullen was groot, groente en fruit overdadig en van goede kwaliteit, en als klap op de vuurpijl waren wij de enige rommelmarkt in de Hoeksche Waard op zaterdag 18 mei 2019. Alle ingrediënten waren dus aanwezig voor een recordopbrengst ... en dat werd dan ook gehaald met een fantastisch bedrag van € 40.987,30.

Vanaf de opening van de markt was het erg druk en dat bleef het ook tot het einde, de sfeer was dan ook uitstekend en het pleintje voor het Rad van Avontuur zat de hele middag bomvol met loodjeskopers die zich ook onze snacks en oliebollen goed lieten smaken.

De uitslag van de grote verloting werd zoals gebruikelijk rond 15:00 uur bekend gemaakt door Dr. Andrica de Vries van het Prinses Máxima Centrum die ons tevens verslag deed van het eerste jaar dat dit gloednieuwe kinderziekenhuis in bedrijf is.

Al onze bezoekers, sponsors en vrijwilligers hebben zich dit jaar overtroffen, met een geweldige recordopbrengst als resultaat ... heel erg bedankt hiervoor. En voor uw 2020 agenda: onze 37e rommelmarkt zal gehouden worden op zaterdag 16 mei 2020.

Klik hier voor de foto's die gedurende de markt zijn gemaakt.
Klik hier voor de video's die bij de opening van de markt zijn gemaakt.

 

Foto: het plein voor het Rad van Avontuur zat bomvol.

 


Donatie van stichting Duncidunc
Op vrijdag 18 januari 2019 waren wij te gast bij stichting Duncidunc, we mochten daar een prachtige gift van € 1500,- ontvangen. Stichting Duncidunc is opgericht ter nagedachtenis aan Duncan van der Goot die op 26 november 2017 is overleden aan de zeldzame ziekte CIC kanker. Op 3 oktober 2017 gingen Duncan en zijn ouders met ons mee naar de Efteling. Dit was voor hun een bijzonder mooie en onbezorgde dag waar Duncan heel erg van heeft genoten, onder andere omdat we als groep na sluitingstijd van de Efteling nog de nieuwste attractie “Symbolica” mochten bezoeken.

Lees alles over stichting Duncidunc op hun website www.stichting-duncidunc.nl

 

Foto: Peter Buijs (rechts) en Cobi Reedijk (links) nemen de cheque in ontvangst van de ouders van Duncan van der Goot.

 


Nieuwe donatie van CBS "Het Middelpunt" te Hoogvliet
Op de Christelijke basisschool “Het Middelpunt” te Hoogvliet werd tijdens het 2018 kerstfeest op school geld opgehaald voor onze stichting. De school draagt ons een warm hart toe en verkoos ons daarom dit jaar als goed doel voor hun kerstinzameling. Met elkaar werd het mooie bedrag van € 450,87 opgehaald waar wij "Het Middelpunt" heel hartelijk voor bedanken.

 

Foto: Sebastian van Etten (links), leerkracht op de basisschool, overhandigt een cheque aan onze penningmeester Theo van der Mark.

 


Efteling 2018
Op dinsdag 2 oktober 2018 was het weer 'Efteling dag'. Klik op het plaatje voor foto's en een verslag van deze geslaagde dag.

 


Opening Prinses Máxima Centrum
Op dinsdag 5 juni 2018 was een afvaardiging van Geven om Jong Leven (Theo van der Mark en Ron van der Horst) aanwezig bij de officiële opening door koningin Máxima van het nieuwe PMC in Utrecht. Een indrukwekkend gebouw en een belangrijke stap voorwaarts bij de bestrijding van kinderkanker. We maakten een kleine fotocollage die een indruk geeft van deze mooie dag.
 

 


35e Rommelmarkt 2018
Stichting Geven om Jong Leven heeft sinds 2007 de beschikking over de voormalige Eneco loodsen aan de Laan van Westmolen in Mijnsheerenland, deze locatie leent zich uitstekend voor het houden van onze rommelmarkt en wij hopen dan ook er nog jaren gebruik van te mogen maken. Behalve de loodsen hebben wij ook nog de beschikking over drie zeecontainers op verschillende locaties, al met al zou je dus verwachten dat we meer dan genoeg opslagruimte tot onze beschikking hebben. Niets is echter minder waar want de hoeveelheid spullen die wij aangeboden krijgen stijgt nog ieder jaar en ook dit jaar zat alles weer bomvol! Het is leuk om te zien wat technologische vernieuwingen voor ons betekenen, een goed voorbeeld hiervan was dit jaar bijvoorbeeld de enorme hoeveelheid boeken die wij aangeboden kregen. Bij heel veel mensen was de aanschaf van een E-reader reden om de boekenkast op te ruimen!

De temperatuur was de hele week al opgelopen en op zaterdag 26 mei 2018 was het helemaal top met een temperatuur die in de richting van de 30 graden liep. Als voorzorg moesten we zelfs parasols neerzetten op het plein om onze bezoekers wat schaduw te bieden.

De uitslag van de grote verloting werd zoals gebruikelijk bekend gemaakt door Dr. Andrica de Vries samen met Marjolein van Leeuwen, fondsenwerfster van het Prinses Máxima Centrum.

De opbrengst dit jaar was € 37.215,30 een superresultaat waar wij alle bezoekers, sponsors en vrijwilligers hartelijk voor danken. En voor uw 2019 agenda: onze 36e rommelmarkt zal gehouden worden op zaterdag 18 mei 2019.

Klik hier voor de foto's die gedurende de markt zijn gemaakt.
Klik hier voor de video's die bij de opening van de markt zijn gemaakt.

Het Kompas plaatste op 30 mei 2018 dit artikel.
Het Algemeen Dagblad plaatste op 25 mei 2018 dit artikel.
Het Kompas plaatste op 23 mei 2018 dit artikel.
 

Foto: het team van het Rad van Avontuur na de laatste ronde.

 


Uitreiking PLUS sponsoractie cheques
Op donderdag 18 januari 2018 waren wij aanwezig bij PLUS Hans Bogaerts in Mijnsheerenland voor de uitreiking van de sponsoractie cheques. Het was een gezellige bijeenkomst met alle deelnemers. Hans Bogaerts ... nogmaals hartelijk dank!

 


Kerstmarkt 2017
Het tweede lustrum van onze kerstmarkt op zaterdag 9 december 2017 is weer een groot succes geworden. Dankzij de inzet van iedereen en de komst van veel vaste klanten werd het weer gezellig in de loods en kwamen we uit op een prachtige opbrengst van  € 1.437,-.

Foto's van deze kerstmarkt vindt u hier.

 


Efteling 2017
Op dinsdag 3 oktober 2017 was het weer 'Efteling dag'. Klik op het plaatje voor foto's en een verslag van deze bijzondere dag.

 


Bestelbus vervangen na 10 jaar trouwe dienst
Deze week hebben wij afscheid genomen van onze oude vertrouwde Renault Master bestelbus. In januari 2007 konden wij deze zeer praktische bus (bouwjaar 2000) aanschaffen met de hulp van diverse sponsors. Omdat de onderhoudskosten nu echt te hoog gingen worden besloten wij recentelijk om uit te kijken naar een soortgelijke bus. En die hebben wij gevonden, aangeschaft en nu in gebruik genomen! Het is wederom een Renault Master (bouwjaar 2011) geworden die ook voorzien is van bestickering met ons logo. Wij zijn er heel blij mee en hopen weer jaren vooruit te kunnen.
 


 

Foto: onze nieuwe bestelbus.

 


 

Foto: de oude bestelbus is nu vervangen na 10 jaar trouwe dienst.
 

 


Nieuwe donatie van C.S.G. Willem van Oranje
Op dinsdag 27 juni 2017 was onze voorzitter Peter Buijs te gast bij C.S.G. Willem van Oranje uit Oud-Beijerland waar hij een sponsorcheque van € 2.500,- in ontvangst mocht nemen. De scholengemeenschap heeft Geven om Jong Leven al vele jaren gesteund met sponsoracties en ook nu was er door de leerlingen weer een mooi bedrag ingezameld met 'Pauze-acties'. Namens bestuur en vrijwilligers bedanken wij de scholengemeenschap weer hartelijk voor hun geweldige bijdrage!

Het Kompas plaatste op 5 juli 2017 dit artikel.
 

 

 


34e Rommelmarkt 2017
De economische crisis van de laatste jaren heeft weinig invloed gehad op onze rommelmarkten, veel mensen kwamen op onze koopjes af en de omzet steeg. Ook zijn er veel mensen die het afstruinen van rommelmarkten als hobby hebben, allemaal zijn ze op zoek naar die ene grote vondst die ze vervolgens kunnen presenteren in het televisieprogramma 'Tussen Kunst en Kitsch'. Dat de crisis ondertussen voorbij is hebben wij het afgelopen jaar goed kunnen merken aan de enorme hoeveelheid spullen die werd ingeleverd ... meer dan ooit tevoren. Onze loodsen puilden dan ook uit en we moesten al snel een innamestop afkondigen. De keuze was dan ook reuze op zaterdag 20 mei 2017 bij het begin van onze 34e rommelmarkt, alweer voor de 11e keer aan de Laan van Westmolen in Mijnsheerenland. En ook dit jaar was het geluk met ons en was het perfect rommelmarktweer.

Douwe Egberts waardepunten kregen we dit jaar ook weer erg veel binnen, en dus konden we weer mooie prijzen aanschaffen voor het Rad van Avontuur. Onze vaste sponsor van de slagroomtaarten, Echte Bakker van der Linden, had ons dit jaar extra verrast met een aantal heerlijke tulband cakes voorzien van ons logo.

Om 15:00 uur werd de uitslag van de grote verloting zoals gebruikelijk bekend gemaakt door Dr. Andrica de Vries van het Prinses Máxima Centrum samen met onze voorzitter Peter Buijs.

De opbrengst dit jaar was € 36.102,18 een geweldig resultaat waar we erg blij mee zijn.

Zet vast in uw agenda voor volgend jaar: onze 35e rommelmarkt zal gehouden worden op zaterdag 26 mei 2018.

Klik hier voor de foto's die gedurende de markt zijn gemaakt.
Klik hier voor de video's die bij de opening van de markt zijn gemaakt.

Het Algemeen Dagblad plaatste op 23 mei 2017 dit artikel.
Het Kompas plaatste op 24 mei 2017 dit artikel.
 

Foto: onze lootjesverkopers kunnen eindelijk uitrusten aan het einde van de rommelmarkt.

 


Kerstmarkt 2016
Voor het 9e jaar hielden wij onze kleinschalige kerstmarkt op zaterdag 10 december 2016. Het was al direct gezellig druk om 10:00 uur want onze vaste klanten wilden graag de eerste keus om één van de prachtige kerststukken te bemachtigen. Ook de ruime sortering kerstversierselen die we dit jaar hadden vond gretig aftrek. Rond sluitingstijd konden wij dan ook terugkijken op een geslaagd evenement met een prachtige opbrengst van  € 1.421,90.

Foto's van deze kerstmarkt vindt u hier.

 


Efteling 2016
Op dinsdag 4 oktober 2016 was het weer 'Efteling dag'. Klik op het plaatje voor foto's en een verslag van deze geweldige dag.

 


Roparun donatie
Oud-Beijerland werd in 2015 verkozen tot één van de leukste doorkomststeden van de Roparun. De burgemeester en de leden van het doorkomstcomité Roparun Oud-Beijerland mochten daarom een mooi bedrag verdelen aan goede doelen die binnen de doelstellingen van de Roparun vallen. Op donderdag 9 juni 2016 kon burgemeester Klaas Tigelaar van Oud-Beijerland ons daarom blij maken met een cheque van € 5000,-. Onze bestuursleden Adriënne van der Kleijn, Cobi Reedijk en Leo Reijerkerk waren aanwezig in het gemeentehuis om de cheque in ontvangst te nemen en iets te vertellen over het werk van stichting Geven om Jong Leven.

Klik hier om de video te bekijken van de uitreiking.

Het Algemeen Dagblad plaatste op 4 juni 2016 dit artikel.
 

Foto: Leo Reijerkerk neemt de Roparun cheque in ontvangst van burgemeester Klaas Tigelaar.

 


33e Rommelmarkt 2016
Hoeveel spullen halen jullie wel niet op ieder jaar om aan zo'n groot bedrag als opbrengst te komen? Die vraag krijgen wij regelmatig van verbaasde mensen als ze horen wat onze rommelmarkten gemiddeld jaarlijks opbrengen. Ons antwoord hierop is veel... heel erg veel, want de prijzen liggen niet hoog op de markt en vaak gaat het maar met Euro'tjes tegelijk. Op zaterdag 21 mei 2016, bij het begin van onze 33e rommelmarkt, hadden we erg veel goede spullen op de kramen liggen die wij gedurende het hele jaar hadden ingezameld. Dat feit in combinatie met werkelijk perfect rommelmarktweer resulteerde in de op één na hoogste opbrengst die we ooit met een rommelmarkt haalden.
De fantastische opbrengst dit jaar van € 37.268,50 werd alleen overtroffen tijdens de rommelmarkt van 2011.

Met name de groente en het fruit en ook de bloemen en planten waren dit jaar van een geweldige kwaliteit en diversiteit, wij bedanken al onze sponsors dan ook hartelijk voor hun mooie bijdrage dit jaar.

Ook hadden we het afgelopen jaar ruim één miljoen Douwe Egberts waardepunten binnengekregen uit het hele land. Hiermee konden we weer veel mooie prijzen aanschaffen voor het Rad van Avontuur, en dit was goed te merken want onze bezoekers wilden graag lootjes kopen en ze vlogen werkelijk weg!

Nu is het weer een jaar wachten tot onze 34e rommelmarkt die gehouden zal worden op zaterdag 20 mei 2017.

Klik hier voor de foto's die gedurende de markt zijn gemaakt.
Klik hier om de video te bekijken van de opening van de markt.

Het Algemeen Dagblad plaatste op 23 mei 2016 dit artikel.
Het Kompas plaatste op 25 mei 2016 dit artikel.
 

Foto: wat is er leuker dan een lekkere duik in een berg met knuffels.

 


Nieuwe schenkingsovereenkomst met het Prinses Máxima Centrum
Op donderdag 17 december 2015 werd in het Prinses Máxima Centrum (PMC) te Utrecht de nieuwe schenkingsovereenkomst ondertekend door het bestuur van stichting Geven om Jong Leven en Prof. Dr. Gertjan Kaspers van het PMC.

Er verandert veel in de gezondheidszorg en Geven om Jong Leven verandert mee, maar NIET in onze doelstelling. Deze is en blijft het organiseren van een dag uit naar de Efteling en extra zorg voor oncologie patiëntjes voor zover deze niet door de zorgverzekering of overheid wordt gefinancierd.

De specialistische kinderoncologische behandelingen die voorheen in het Sophia Kinder-ziekenhuis werden gedaan zijn sinds enige tijd gecentraliseerd in het Prinses Máxima Centrum (PMC) voor kinderoncologie te Utrecht. De functie van onderzoekverpleegkundige in het Sophia komt te vervallen en daarmee ook de financiering van een deel van het salaris door stichting Geven om Jong Leven.

De dag uit naar de Efteling wordt voortaan georganiseerd voor patiënten en hun gezinsleden van het Prinses Máxima Centrum EN patiënten waarvan de behandeling wordt voortgezet of uitgevoerd in het Sophia Kinderziekenhuis of andere ziekenhuizen waar het PMC mee gaat samenwerken. Het overige geld (verreweg het grootste gedeelte) zal worden besteed aan de Prinses Máxima Centrum Academy. Dit is het opleidingscentrum van het PMC.

Er is momenteel een algemene landelijke opleiding voor het specialisme kinder-verpleegkundige waarvan de afgestudeerden uiteraard nu al in het PMC werken. Het is de bedoeling dat in de toekomst de kinderverpleegkundigen van het PMC worden opgeleid naar een nieuw specialisme: Kinderoncologie Verpleegkundige. Hiermee wil het PMC bereiken dat de kinderen steeds de beste zorg zullen krijgen van de best opgeleide verpleegkundigen. Net als bij de financiering van de onderzoekverpleegkundige blijft de directe zorg aan de kinderen dus centraal staan.

Het Algemeen Dagblad plaatste op 22 december 2015 dit artikel.
Het Kompas plaatste op 30 december 2015 dit artikel.
 


Foto: Bestuursleden Peter Buijs en Theo van der Mark ondertekenen samen met
Prof. Dr. Gertjan Kaspers (rechts) de nieuwe schenkingsovereenkomst.Kerstmarkt 2015
Voor het 8e jaar hielden wij onze kerstmarkt op zaterdag 12 december 2015 en onze vaste klanten wisten de loods al vroeg te vinden om de allermooiste kerststukken als eerste in de wacht te slepen. Ons vaste team had weer uitstekend werk afgeleverd en veel creatieve kerststukken gemaakt die allemaal verkocht waren aan het einde van deze geslaagde markt. Het was een gezellige dag met een prima opbrengst van € 1.434,-

Foto's van deze kerstmarkt vindt u hier.

 


Efteling 2015
Op dinsdag 6 oktober 2015 was het weer 'Efteling dag'. Klik op het plaatje voor foto's en een verslag van deze geweldige dag.

 


Nieuwe Geven om Jong Leven pagina op Facebook
Vanaf januari 2015 is de Stichting Geven om Jong Leven ook te vinden op Facebook op het webadres https://www.facebook.com/gevenomjongleven. Wij zullen op deze pagina spullen te koop aanbieden en korte berichtjes met foto's plaatsen.
Bezoek onze pagina en klik op de knop 'Vind ik leuk' om ons te volgen.

 


Nieuwe oproep voor waardepunten
Onlangs plaatsten wij weer een advertentie in het Algemeen Dagblad voor Douwe Egberts waardepunten. Deze oproep is weer zeer succesvol, de enveloppen met punten stromen weer binnen in onze postbus!


 

Foto: onze nieuwe vrijwilliger 'Kruimel' controleert de binnengekomen enveloppen

 
Doneer uw niet gebruikte Air Miles

Veel mensen sparen al jaren Air Miles maar doen daar vervolgens niets mee, dat is zonde want de geldigheidsduur van gespaarde Air Miles is niet meer onbeperkt. Wij zouden uw ongebruikte Air Miles echter heel graag willen krijgen om te gebruiken voor ons goede doel, en dat is nu ook mogelijk want sinds kort hebben wij hiervoor een Air Miles kaart.
Net als de Douwe Egberts waardepunten willen wij de gedoneerde Air Miles gebruiken om artikelen te verkrijgen als prijs voor het Rad van Avontuur op onze jaarlijkse rommelmarkt.
Wij hopen op deze manier onze rommelmarkt nog leuker te maken met aantrekkelijker prijzen!

Ons Air Miles kaartnummer is:   431370168

Overboeken van uw Air Miles op ons kaartnummer is heel eenvoudig, U maakt verbinding met de website van Air Miles en logt daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord.
Vervolgens kiest u voor de optie 'Overboeken' onder 'mijn Air Miles' en vult ons kaartnummer in en het aantal Air Miles dat u wilt overboeken, een klik op 'overboeking bevestigen' en de overboeking wordt uitgevoerd.
U krijgt nu de melding dat de Air Miles zijn overgeboekt op naam van R.C.F. van der Horst (bestuurslid van stichting Geven om Jong Leven), dit komt omdat Air Miles kaarten alleen op persoonsnamen geregistreerd kunnen worden en niet op naam van een stichting of organisatie.

 


Oproep voor waardepunten
Regelmatig plaatst de stichting Geven om Jong Leven advertenties in kranten en tijdschriften waarin wij de lezers verzoeken om hun Douwe Egberts waardepunten aan ons af te staan. Deze oproepen zijn bijna altijd succesvol en inmiddels hebben wij al vele duizenden waardepunten toegestuurd gekregen. Het inzamelen van Douwe Egberts waardepunten gaat het hele jaar door, ook Perla koffiepunten zijn van harte welkom en kunnen naar de postbus van Geven om Jong Leven gestuurd worden. Wij gebruiken al deze waardepunten om prijzen te kopen voor het Rad van Avontuur dat op onze jaarlijkse rommelmarkt de gehele dag door wordt gehouden.

 


Hartelijk dank voor uw donatie!
Regelmatig ontvangt de stichting donaties van onbekenden. Alleen de naam op het bankafschrift is dan bij ons bekend en dat is helaas niet voldoende om al deze mensen en bedrijven persoonlijk te kunnen bedanken voor hun gift. Daarom willen wij al die gulle gevers langs deze weg heel hartelijk bedanken voor hun steun.


Vrijwilligers button
Aanmelden als vrijwilliger
Het slagen van de rommelmarkt is grotendeels afhankelijk van de inzet van vrijwilligers. Op de dag zelf moeten er mensen zijn die spullen willen verkopen, de catering voor de vrijwilligers verzorgen, helpen met het opbouwen en afbreken van de markt etc. In de week voor de rommelmarkt worden alle spullen gesorteerd zodat ze in de juiste marktkramen terechtkomen. Ook hiervoor zijn veel 'handen' nodig die van aanpakken weten. U kunt zich opgeven als vrijwilliger door het invullen van dit aanmeldingsformulier of een email te sturen.