Jaarlijks uitstapje naar de Efteling op 6 oktober 2008

 


Na een hele regenachtige zondag was het een dag later gelukkig weer droog. Ideaal weer voor een dagje Efteling.

Het weer zat dus mee, maar er was een beetje pech voor de gezinnen die vanaf het Sophia Kinderziekenhuis met de bus naar de Efteling zouden vertrekken. De bus was een uur te laat! Een teleurstelling voor de kinderen die stonden te trappelen van ongeduld in de hal van het Sophia, ze moesten iets langer wachten. Gelukkig kwam zorgassistente Ria, die eigenlijk was gekomen om de kinderen uit te zwaaien, met drinken en koekjes om het wachten aangenamer te maken. In de bus werd druk gekletst en om 11:30 uur waren we er dan toch eindelijk.

In restaurant De Ballonvaarder werd iedereen traditiegetrouw opgewacht met koffie, thee, drinken voor de kinderen en heel veel taarten. Daarna snel het park in, want de lunch stond net na het middaguur klaar voor iedereen. Heerlijke broodjes, pannenkoeken met stroop of suiker, kipnuggets, kipfingers, gekookte eieren, brie, kaas, mooie salades, gerookte zalm, prachtige gekleurde donuts en als toetje Tovervla of Drakenvla. Er was genoeg voor iedereen.

De één wilde keer op keer in de Python, de kleintjes vonden het sprookjesbos prachtig en Droomvlucht is geweldig voor jong en oud. In dit park is zoveel te zien en te doen. De kinderen kregen bij binnenkomst in de Efteling een knaloranje rugzakje van uitzendbureau Start People Medi Interim. In dit rugzakje zat een regencape, een zakje chips, een zakje M&M's, een appel, een banaan en een pakje drinken. Leuk was dat iedereen in het park door de buttons van Geven om Jong Leven en de fel gekleurde rugzakjes heel herkenbaar was, heel makkelijk voor maken van foto's voor deze website.

Later in de middag kon er nog genoten worden van een drankje in restaurant De Ballonvaarder. De kinderen mochten per gezin één boek uitzoeken en alle kinderen kregen nog een bordje mee met Pardoes erop. Bij de lunch had iedereen al een mooie placemat gehad.

Op de terugweg in de bus, die vanwege de late start een uurtje later richting Rotterdam ging dan gepland, was het muisstil. Er lagen kinderen, maar ook pappa's en mamma's heerlijk te slapen.

Wil Vietsch heeft weer geprobeerd om alle gezinnen te filmen. Een DVD met een verslag van deze dag zal via het Sophia Kinderziekenhuis aan alle gezinnen toegestuurd worden.

Prachtig weer, veel kinderen die mee konden gaan, mooie reacties van ouders, heerlijk gegeten: de stichting Geven om Jong Leven kijkt terug op een zeer geslaagde dag!

Francien Pijnenburg, manager van Restaurant De Ballonvaarder, willen we op deze manier nogmaals bedanken voor alle goede zorgen in de afgelopen jaren.

En nu snel naar de foto's, klik op het plaatje:


Via het emailadres postmaster@gevenomjongleven.nl. kunt u ook de foto's op origineel formaat aanvragen.
Een reactie in ons Gastenboek is ook altijd erg welkom.