Jaarlijks uitstapje naar de Efteling op 5 oktober 2009

 


Ondanks de regen, die vooral in de middag viel, hebben we weer een prachtige dag achter de rug.

Bij het Sophia werden de kinderen en ouders die met de bus naar de Efteling zouden afreizen uitgezwaaid door verpleegkundig consulente Maria. Op de heenweg hebben we gezellig gezongen, kleine Frans Bauers genoeg in de bus!

In restaurant De Ballonvaarder stonden traditiegetrouw de taarten, koffie, thee en drinken voor de kinderen klaar. Daarna snel het park in, want vanaf 12.30 uur kon er alweer geluncht worden. Rond het middaguur begon het helaas te regenen en is het die middag bijna niet meer droog geworden. Maar dat mocht de pret niet drukken.  Na de lekkere broodjes, pannenkoeken met stroop of suiker, kipnuggets, kipfingers, tomatenpompoensoep en nog veel meer lekkers, ging iedereen toch weer het park in.

De Vliegende Hollander is dit jaar voor veel mensen een nieuwe attractie. Maar de Python, de Piranha en de Pandadroom blijven toch ook bij veel kinderen favoriet.

Later in de middag kon er nog genoten worden van een drankje in restaurant De Ballonvaarder. De kinderen mochten per gezin één boek uitzoeken en alle kinderen kregen nog een bordje mee met Pardoes erop. Een mooi bordje voor de spruitjes toch? Van de Efteling kregen alle kinderen nog een placemat. De boeken werden dit jaar éénmalig gesponsord door Rebo Publishers, waarvoor nogmaals hartelijk dank.

Op de terugweg in de bus was het toch wel wat stiller. Er lagen kinderen, maar ook pappa's en mamma's heerlijk te slapen. Maar toch nog een paar liedjes gezongen en Jeanne heeft nog het spannende sprookje verteld van de wolf en de zeven geitjes.

Wil Vietsch heeft weer geprobeerd om alle gezinnen te filmen. Een DVD met een verslag van deze dag zal via het Sophia Kinderziekenhuis aan alle gezinnen toegestuurd worden.

De stichting Geven om Jong Leven hoopt dat iedereen een hele fijne dag heeft gehad!

En nu snel naar de foto's, klik op het plaatje:


Via het emailadres postmaster@gevenomjongleven.nl. kunt u ook de foto's op origineel formaat aanvragen.
Een reactie in ons Gastenboek is ook altijd erg welkom.