Rommelmarkt 2015De marktkramen waren al vroeg in de middag opgebouwd op vrijdag 29 mei 2015 waardoor de eerste vrijwilligers al snel konden beginnen om hun spullen uit te stallen. En dat bleek ook erg goed uit te pakken want in de loop van de middag werd het steeds donkerder en begonnen de eerste druppels te vallen. Het waaide ook flink dus werd alles met dekzeilen op zijn plaats gehouden en beschermd tegen de regen. In de loop van de avond nam de regen weer af en bleef de uitgestalde handel verder droog.
Zaterdag 30 mei was een dag vol weersverschillen, kort na aanvang van de markt brak een noodweer los met regen, hagel en onweer dat tot ongeveer 9 uur duurde. Het eerste uur van de markt viel daardoor volledig in het water en iedereen moest schuilen in de loodsen. Hierna werd het gelukkig snel beter en in de middag was het heerlijk zonnig rommelmarktweer.
De slechte start had gelukkig weinig invloed op de uiteindelijke opbrengst van € 35.226,20 waar wij weer buitengewoon tevreden mee zijn. Vooral het Rad van Avontuur draaide beter dan ooit en het pleintje zat de hele middag vol met loodjeskopers.
Ook dit keer maakte Dr. Andrica de Vries van het Sophia Kinderziekenhuis samen met Theo van der Mark de uitslag bekent van de grote verloting wat tevens het einde van deze 32e rommelmarkt was.


Klik hier voor de foto's die gedurende de markt zijn gemaakt.
Klik hier om het filmpje te bekijken van de opening van de markt.
Klik hier om het filmpje te bekijken van het noodweer aan het begin van de markt.


Het AD plaatste op 30 mei 2015 dit artikel.
Het AD plaatste op 1 juni 2015 dit artikel.
Het Kompas plaatste op 3 juni 2015 dit artikel.


Foto: Grote weersverschillen op deze dag.

Terug