Marathon van Rotterdam, lopen voor het goede doel

Op 13 april 2008 werd de 28e marathon van Rotterdam gelopen. Aan deze marathon werd meegedaan door Dick Lagerweij en zijn zoon Pieter-Jan uit Oud-Beijerland. Dick en Pieter-Jan hebben sponsors gezocht voor het meelopen van de marathon. De opbrengst hiervan kwam ten goede aan de stichting. Dick besloot om iets speciaals te doen uit dankbaarheid voor het halen van zijn 50e verjaardag. In 1993 liep hij voor het eerst de marathon van Rotterdam en heeft toen geld ingezameld voor de afdeling oncologie van het Sophia Kinderziekenhuis. Zoon Pieter-Jan was toen net genezen van leukemie. 15 jaar later, wilde Dick nog een keer lopen voor een speciaal doel en Pieter-Jan besloot om met zijn vader mee te doen.
Pieter-Jan is zelf genezen van kanker. Tijdens zijn ziekte mocht hij tweemaal met onze stichting mee naar de Efteling. Hij weet dus uit eigen ervaring hoe belangrijk zo’n feestdag is voor enstig zieke kinderen. Door mee te lopen heeft hij het gevoel dat voor hem de cirkel weer rond is.

Het Algemeen Dagblad plaatste op 12 april 2008 dit artikel in de regionale bijlage.

Dick en Pieter-Jan liepen de marathon van Rotterdam met succes uit. Dick kwam na 4 uur en 10 minuten over de eindstreep en Pieter-Jan na 4 uur en 52 minuten.

Foto: Dirk (L) en Pieter Jan (R) bij hun finish.

Terug