Verwendag, met de boot naar Tiengemeten
 

Op zaterdag 20 september 2014 verzamelden zich rond 11:00 uur een groep mensen op het Gors bij Nieuw-Beijerland. Zij hadden zich opgegeven voor de verwendag die stichting Geven om Jong Leven samen met stichting Nu! had georganiseerd. Deze verwendag was mogelijk gemaakt door een gift van stichting Roparun enige maanden geleden. De dag begon met mist maar al snel brak de zon door en werd het helder en warm. Onze gasten werden door Peter Buijs, voorzitter van stichting Geven om Jong Leven, verwelkomt aan boord van de driemaster 'Oostvogel'. Hierna werden de trossen losgegooid en vertrokken we voor een 2 uur durende vaartocht over het Spui en het Haringvliet naar het eiland Tiengemeten.
Onderweg werden wij zeer goed verzorgd door de bemanning van de Oostvogel met veel lekkere hapjes en drankjes, de stemming was dan ook uitstekend en iedereen had veel zin in deze heerlijk zonnige dag. Bij aankomst op Tiengemeten werden wij met een huifkar, getrokken door twee paarden, rondgereden over een deel van het eiland. Gedurende deze rondrit, die ongeveer 40 minuten duurde, werd ons veel verteld over de natuur op het eiland.
Ook de natuurspeeltuin werd bezocht waar de kinderen fijn hun gang konden gaan in een natuurlijke omgeving. Op de terugvaart naar het Gors was nu ook een clown aanwezig die geweldig leuke dingen kon maken met ballonnen en ook leuke goocheltrucs deed. Ook nu vonden de warme en koude snacks die de bemanning serveerde weer gretig aftrek want veel frisse lucht maakt hongerig. Bij aankomst op het Gors konden wij de deelnemers nog verrassen met een enveloppe die toegangs-kaarten en zakgeld voor de Efteling bevatte. Rond 18:00 uur namen wij afscheid van onze gasten die zich uitstekend vermaakt hadden en vol lof waren over de organisatie. En ook wij waren erg tevreden met het verloop van deze verwendag die op alle punten zeer geslaagd was.


Het Algemeen Dagblad plaatste op 22 september 2014 dit artikel.
Het Kompas plaatste op 26 september 2014 dit artikel.

Terug