Rommelmarkt 2014

De organisatie van de jaarlijkse rommelmarkt is geen eenvoudige opgave, na al die jaren is een uitgebreid draaiboek ontstaan waar alle taken en aandachtspunten in beschreven zijn. Al maanden van te voren is het bestuur bezig met het aanvragen van vergunningen, het regelen van de logistiek, rondbrengen van folders, verkopen van loten, en het informeren van de vele vrijwilligers. Het geeft ons dan ook heel veel voldoening als dit alles telkens weer lukt en de weersomstandigheden ook nog eens zo buitengewoon zijn als dit jaar. De ervaring van alle vrijwilligers, die vaak al vele jaren meehelpen, is natuurlijk onmisbaar. En dit was vrijdag 16 mei dan ook goed te merken aan de routine waarmee alle kramen werden opgebouwd en ingericht. Zaterdag 17 mei 2014 om 8 uur gingen de hekken weer open en stroomde het publiek het terrein op, zoals ieder jaar met het nummer "De glimlach van een kind" op de achtergrond.

De opbrengst van € 36.416,51 was nagenoeg hetzelfde als in 2013, en dus weer buitengewoon goed. Het aanbod van prijzen bij het Rad van Avontuur was nog mooier dan andere jaren, dit kwam voornamelijk dankzij de kleurige Douwe Egberts pakketjes die weer met grote zorg waren samengesteld. Dit jaar ontvingen wij ook een recordaantal van ruim 800.000 DE punten waardoor wij al deze DE producten kosteloos konden verkrijgen. De uitslag van de grote verloting werd net als vorig jaar bekend gemaakt door Dr. Andrica de Vries van het Sophia Kinderziekenhuis. De fiets was, na vele jaren als hoofdprijs, vervangen door een moderne iPad mini.

Dit jaar werd er ook weer een kort filmpje gemaakt bij de opening van de rommelmarkt, het geeft een leuk beeld van het drukke begin van iedere markt. Klik hier om het filmpje te bekijken.

Het Algemeen Dagblad plaatste op 22 mei 2014 dit artikel.

Foto: De speelgoedkramen zijn echte blikvangers.

Terug